Wie een wonder wil zien hoeft alleen maar naar een kind te kijken!

 

MODDERDAG BIJ GASTOUDEROPVANG ’T VOSJE

 

Nationale ModderDag is in het buitenland al een begrip en wordt sinds 2013 elk jaar ook in Nederland georganiseerd dankzij het initiatief van Veldwerk Nederland.

 

Natuurlijk doen wij dan ook mee, beide keren was het een succes! De eerste keer vierden we dit gewoon bij ons in de tuin, wat hebben we genoten! Het smaakte naar meer!! En meer kregen we! Want we mochten het in 2014 vieren op de natuurspeelplaats!

 

In het hele land hebben  kinderen met zand en water kunnen spelen,

ook de kinderen van Gastouderopvang ’t Vosje! We hebben een super leuke modderdag georganiseerd op natuurspeelplaats kampen, een perfecte locatie voor modderdag want ook daar staat buiten spelen in de natuur centraal.

 

Wedstrijden wie het verst kan glijden of grabbelen in de modder en kijken of de kinderen kunnen voelen wat er in de bak verstopt zit; bouwen en graven met kranen of je blote handen; modderbaden; alles is mogelijk! Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.

Veldwerk Nederland, kennis - en praktijkcentrum voor natuureducatie, heeft het initiatief genomen om ModderDag naar Nederland te halen. “Natuur is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen”, zegt Marc Veekamp van

Veldwerk Nederland. “Met ModderDag willen we de natuurbeleving bevorderen bij kinderen van 0 tot 12 jaar. Met zand en water zijn de mogelijkheden eindeloos. En daarnaast is spelen en ervaren met zand en water natuurlijk enorm leuk.

 

Zeker 60.000 kinderen van ruim 1500 locaties spelen met zand en water en komen zo weer in contact met de natuur.

Juist in een tijd dat kinderen veel tijd binnen (achter televisie en computer) doorbrengen.

Quote van Gastouderopvang ‘t Vosje: “Wij doen graag mee met ModderDag. Het is altijd al n beetje modderdag bij ons maar het is goed om te laten zien dat buiten spelen en vies worden helemaal niet erg is en juist goed voor de ontwikkeling van de kinderen “, aldus Harma Vos, eigenaar van  gastouderopvang ‘t Vosje.

 

 

 

.

Laden afbeeldingen
Laden afbeeldingen